понеділок, 16 жовтня 2017 р.

«Польсько-українська молодіжна академія самоврядування 2017». День 5

П’ятий день нашого перебування в місті Полчин був неймовірний. Для нас підготували екскурсії та заходи, спрямовані на те, щоб ми зрозуміли чим займається та чи інша організація чи державна структура.

Наша делегація обрала  екскурсію до пожежної частини, котра створена волонтерами. Їх команда складається із 64 осіб. Кожен з них впевнений, що це справа його життя. Рятувальники не отримують заробітної плати, а отримують насолоду від того, чим займаються. У місті налічується 17 таких станцій. Та, яку ми відвідали, виїжджає на допомогу близько 300 разів на рік. І як нам пояснили, це дуже часто. Один виїзд задіює 24 людини, тому відправляють 4 машини (по 6 чоловік в кожній). Крім того, що їх покликання рятувати людей, вони мають і інші захоплення. Зокрема, співи. При пожежній частині створили власний співочий хор «Кантус».
Якщо ви думаєте, що ми послухали, подивилися та пішли, ви помиляєтесь. Ми мали чудову можливість спробувати себе в ролі рятівників. Спочатку нам розповіли і на прикладі показали як надавати першу домедичну допомогу. 











Згодом усім дозволили одягти форму. Ми відчували себе так ніби дійсно відправляємося на допомогу.



Картавченко Дарія

Немає коментарів:

Дописати коментар