неділю, 20 листопада 2016 р.

Казка про права дітей

У невеликому місті жив хлопчик і звали його Микита. Він ходив у звичайну школу, сидів за звичайному партою та на звичайному стільці. Майже не спілкувався з однокласниками, любив тишу та самотність, і не любив навчатися.
Однієї ночі він підслухав розмову батьків і дізнався, що вони справжнісінькі чарівники. Відповідно він також і його покликання – магія. Від того дня Микита щоночі крадькома ходив до кабінету батька і читав книги про магію.
Одного дня батьки побачили, їх син, якому вони не розповідали про свій секрет, намагається відтворити одне із заклинань. Звісно, що батьки зрозуміли, що Микитка підслухав одну з розмов. Покарали хлопця і заборонили йому заходити до кабінету батька. А батько так розлютився, що наказав синові взагалі не думати про магію, а думати про уроки та школу. У батьків Микитки була мрія – щоб їх єдиний син був звичайною дитиною і в жодному разі не зв’язував своє життя з магією. А мама, нікому не кажучи, мріяла, щоб її син був банкіром.
Але доля підкидала Микитці подарунки. І в той момент, коли він того не очікував, у поштовій скриньці він знайшов лист зі Школи Магії. Його запрошували на навчання. Хлопець був у захваті і розповів своїй бабусі цю чудову новину. Наступного ж дня вони поїхали до Школи Магії. Батьки, дізнавшись, про рішення сина, засмутились і намагались його забрати додому. Але побачивши з яким задоволенням Микитка опановує магічні шкільні предмети – передумали. Вибір їх сина – був тепер і їх вибором.

Автори: представники Комісії роботи з дітьми молодшого та середнього шкільного віку

На думку наших авторів, кожна дитина має право вибору.

Немає коментарів:

Дописати коментар